Hoe sla ik mijn crypto veilig op? Lees het hier

Er zijn steeds meer mensen die in cryptovaluta investeren. Toch weet lang niet iedereen hoe hij goed met deze digitale munten om moet gaan. Het opslaan van crypto op een veilige manier is bijvoorbeeld super belangrijk, maar gaat toch vaak nog mis. Wil je weten hoe je dit wel moet doen? Lees dan gauw verder!

Ga je bitcoin kopen of wellicht een andere valuta? Dan moet je deze veilig opslaan. Wij hebben een aantal manieren op een rijtje gezet.

Desktop

Je kunt je munten op de computer opslaan. Doe dit dan wel op een aparte computer die volledig offline is als je geen transacties hoeft te doen. Zorg dat de computer altijd up-to-date is en bewaar back-ups op een veilige manier. Vergeet die back-ups ook niet te maken! Raak je jouw wachtwoord van de desktop kwijt? Dan ben je jouw munten kwijt

Hardware

Er zijn speciale apparaatjes die je via USB aan je computer kunt hanen. Deze methode wordt vaak als meest veilig gezien. De wallets komen namelijk nooit in aanraking met het internet. Daarnaast is er een herstelsleutel die je kunt gebruiken als je jouw pincode bent vergeten. Je wilt je munten natuurlijk niet kwijtraken door een vergeten pincode.

Online

Er zijn ook veel online walletdiensten. Deze worden steeds gebruiksvriendelijker en beter beveiligd. Je geeft jouw munten wel aan een externe partij natuurlijk. Maar als je jezelf niet zo erg vertrouwd, kan je er zeker voor kiezen om het aan een andere partij over te laten. Via veel van deze online sites kun je ook de ethereum koers en andere koersen bekijken en handelen in de valuta.

Papier

Een papieren wallet is een manier om een kopie te maken van je sleutel. Ze zijn vaak voorzien van QR-codes. De methode is volledig analoog wat hackers kansloos maakt. Maar papier heeft natuurlijk ook nadelen. Zo is het super gevoelig voor schade en kan het gauw kwijt raken. Raak je jouw papieren wallet kwijt, dan ben je ook al jouw munten kwijt.


Voor welke manier kies jij?